ساخت استخر

ساخت استخر

ساخت استخر 

آیا درباره فرآیند ساخت استخر چیزی می دانید؟ شنا ورزش مفرح و جذابی است که هم به صورت حرفه ای و هم در غالب یک تفریح لذت بخش ، طرفداران بسیاری دارد. شناگران برای انتخاب محل شنا تنها دو گزینه دارند. اولی سواحل دریاها ، که جزئی از طبیعت اند و معمولاً دسترسی به آن ها برای همه آسان نیست و دیگری استخر ها که ساخته دست انسان بوده و تقریباً در همه جا در دسترس اند. مطمئناً شما هم حداقل برای یک بار تجربه شنا در استخر و یا سایر مجموعه های آبی مانند پارک های آبی را داشته اید. اما آیا تابحال به پروسه ساخت استخر شنا اندیشیده اید؟ در این مطلب قصد داریم این فرآیند را به طور کلی خدمت شما شرح دهیم.

نکات ساخت استخر  

از جمله نکات بسیار مهمی که در هنگام ساخت و احداث استخر می بایست به آن ها توجه نمود ، تهیه تجهیزات و وسایل باکیفیت است ، که شامل مصالح ساختمانی مرغوب برای اجرای تأسیسات ابنیه ، و لوله و اتصالات و تجهیزات مرغوب برای اجرای تأسیسات مکانیکی استخر می باشد. بطور کلی می توان گفت تأسیسات استخر به دو قسمت اعظم تأسیسات ابنیه و تأسیسات مکانیکی تقسیم می گردد. گرچه در این مورد باید پیش از هرچیزی به بودجه درنظر گرفته شده برای پروژه توجه شود ، اما این نکته را به یاد داشته باشید که تهیه تجهیزات با کیفیت ، علاوه بر به همراه داشتن رضایت شناگران محترم ، موجب می شود مجموعه آبی شما تا مدت ها به تعمیر و تعویض وسایل ، احتیاج نداشته باشد.

ساخت و طراحی استخر
[heading tag=”h2″ align=”center” color=”#000″ style=”lines” color2=”#000″]مراحل ساخت استخر  و طراحی استخر[/heading]

طراحی استخر

برای ساخت استخر ، در گام نخست به یک برنامه و طرح کامل و سنجیده احتیاج است ، که در آن تمامی مشخصات پروژه به طور واضح ذکر شده باشد. از جمله این مشخصات می توان به کاربری استخر اشاره نمود. به طور کلی یک مجموعه آبی می تواند یک استخر شنا عمومی ، استخر شنای ورزشی حرفه ای ، استخر خانگی ، مجموعه آبی درمانی ، جکوزی ، سونا ، پارک آبی و … باشد. سپس می بایست فضای درنظر گرفته شده برای اجرای استخر و نیز بودجه اختصاصی پروژه برای پیاده سازی مجموعه آبی موردنظر ، مشخص گردد. در قدم بعدی ، تیم طراحی با توجه به اطلاعات ذکر شده در بالا برای طراحی استخر ، اقدام به طراحی یک نقشه برای ساخت استخر می نماید. این نقشه هم بنا و ساختمان استخر و هم لوله کشی استخر تأسیسات مکانیکی استخر را شامل می شود. 

تهیه وسایل و تجهیزات استخر

در بخش بعدی تیم اجرا با توجه به نوع کاربری استخر ، بودجه پروژه و نیز نقشه طراحی شده برای مجموعه آبی ، شروع به تهیه وسایل ، دستگاه ها و تجهیزات موردنیاز ساخت استخر شنا و.. می کند. این موارد هم شامل لوله و اتصالات و نیز تجهیزات مورد نیاز برای موتورخانه و تصفیه خانه استخر ( فیلتر شنی استخر ، پمپ تصفیه استخری ، مبدل حرارتی استخر و … ) می باشد که مربوط به تأسیسات مکانیکی هستند ، و هم مصالح ساختمانی ( بتن ، بلوک سیمانی ، میلگرد ، کاشی و … ) را شامل می شود که جهت اجرای تأسیسات ابنیه استخر مورد نیاز هستند.

مراحل اجرا و ساخت استخر

در مرحله اجرای استخر ، فضای کلی استخر ، کاسه استخر ، موتورخانه ، تصفیه خانه و … با توجه به نوع کاربری و ابعاد در نظر گرفته شده ، توسط مهندسین و مجریان تأسیساتی ساخته می شود. برای اجرای کاسه استخر ، اولین مرحله ، انجام کنده کاری برای رسیدن به عمق موردنظر می باشد. پس از آن ، نوبت به آرماتور بندی کف می رسد و بعد از آرماتوربندی نیز بتن ریزی کف انجام می شود.

پس از کف نوبت به آرماتوربندی دیواره ها می رسد. پس از آرماتوربندی نیز می بایست محل عبور کلیه خطوط لوله کشی ورودی به کاسه استخر و خرجی از آن ، کلیه کابل ها ، سیم ها و … مشخص گردد تا بعد از بتن ریزی ، مشکلی به وجود نیاید. بعد از آن نیز بتن ریزی دیواره ها انجام می شود. البته ناگفته نماند در پروژه های کوچک تر ساخت استخر مانند استخرهای کوچک خانگی یا استخرهای کوچک روباز که در فضاهای باز مانند باغ ها احداث می شوند ، می توان برای دیواره ها به جای بتن ریزی ، از بلوک های سیمانی استفاده کرد. در اینصورت دیگر به آرماتوربندی دیواره ها نیز نیازی نخواهد بود. این روش در مقایسه با بتن ریزی ، ساده تر و همچنین مقرون به صرفه تر است. به همین دلیل در پروژه های کوچک تر که بودجه درنظر گرفته شده برای پروژه کمتر است ، اجرای استخر به این روش پیشنهاد می گردد.

[alert style=”warning”]توجه داشته باشید که حتما تمامی مراحل ساخت استخر توسط متخصصین انجام شود چرا که عدم رعایت استاندارد ها میتواند خسارات جبران ناپدیری به بار آورد[/alert]

پس از بتن ریزی و یا بلوک بندی دیواره ها ، نوبت به آب بندی دیواره ها می رسد که با استفاده از مواد مخصوص آب بندی انجام می گیرد.

پس از آب بندی نیز تأسیسات مکانیکی مانند اجرای لوله کشی و فیکس کردن محل قرارگیری لوله های ورودی و خروجی کاسه استخر ، کامل می شود. بعد از آن نیز نوبت به کاشی کاری و نماسازی می رسد.

مراحل ساخت و اجرای استخر

مراحل احداث و تجهیز استخر

فضای بیرونی کاسه استخر نیز با توجه به کاربری و ویژگی های درنظر گرفته شده برای مجموعه آبی ، باید دارای امکانات و تجهیزاتی از جمله روشنایی های استخری ، تجهیزات نظافتی ، نردبان و دستگیره استخری ، اسکیمر و گریل ، وسایل مربوط به تهویه هوا ، وسایل سرمایشی و گرمایشی محیط و … باشد. البته در ساخت مجموعه های آبی بزرگتر نظیر پارک آبی ، مطمئناً در همه زمینه ها به وسایل و تجهیزات بیشتر و بزرگتری نیاز خواهد بود.

درمورد لوله و اتصالات می توان به صراحت گفت ، امروزه بهترین نوع لوله و اتصالات برای اجرای لوله کشی استخر و ساخت استخر استاندارد و با کیفیت ، لوله و اتصالات UPVC می باشد. از جمله معتبرترین برندهای لوله و اتصالات UPVC نیز ، لوله و اتصالات پیمتاش ترکیه هستند که دارای استاندارادهای اروپایی می باشند.

در مورد تجهیزات استخری نیز به عنوان نمونه مبدل حرارتی پوسته و لوله پیمتاش و فیلتر شنی فایبرگلاس اطلس پول از جمله تجهیزات پیشنهادی مجموعه ما به شما عزیزان هستند که داخل سایت قابل مشاهده و بررسی می باشند.

لوله اتصالات UPVC برای ساخت استخر

برای مطالعه مقاله جامع مزایا و اهمیت لوله اتصالات UPVC کلیک کنید >

مقاله لوله اتصالات یو پی وی سی + عکسی اتواع لوله اتصالات + لیست قیمت بروز

ساخت موتورخانه استخر  

تمامی مراحل ذکر شده در بالا تنها مربوط به ساخت کاسه استخر می باشند. اما مطمئناً موتورخانه و تصفیه خانه استخر نیز نیاز به یک طرح و نقشه مناسب دارند. تمامی تجهیزات موتورخانه از جمله پمپ تصفیه ، فیلتر شنی استخر ، مبدل حرارتی و سایر وسایل و تجهیزات با رعایت ترتیب ، کار گذاشته می شوند و به کمک خطوط لوله کشی ، موتورخانه به ورودی و خروجی کاسه استخر متصل می گردد.

برای مشاره رایگان و آگاهی از هزینه ساخت و اجرای استخر با شماری های درج شده تماس حاصل فرمایید :

021-88784687

021-88784682

4.8/5 - (26 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به مشاوره دارید ؟