شیرآلات پیمتاش

شیرآلات پیمتاش

شیرآلات UPVC پیمتاش

شیرآلات پیمتاش ترکیه

شیرآلات UPVC از جمله مهمترین محصولات ارائه شده توسط شرکت پیمتاش ترکیه می باشند. شیرآلات پیمتاش ، بطور کلی از کاربردی ترین قطعات در تمام سیستم های لوله استخر و نیز موتورخانه ها محسوب می شوند. از جمله موارد کاربرد شیرآلات یو پی وی سی ، میتوان به استفاده از آن ها در موتورخانه های استخر و جکوزی ، موتورخانه های آبیاری ، آکواریوم ها و … اشاره نمود. شیرآلات UPVC پیمتاش دارای دو تقسیم بندی کلی هستند که در ادامه به بررسی اجمالی آن ها خواهیم پرداخت؛

۱ – شیرآلات UPVC پیمتاش قطع و وصل جریان

این نوع شیرآلات یو پی وی سی پیمتاش ، همانطور که از نامشان پیداست ، جهت باز و بسته کردن مسیر جریان ، مورد استفاده قرار می گیرند. شیرآلات قطع و وصل جریان ، خود به دو نوعِ شیرهای توپی و شیرهای پروانه ای تقسیم می گردند.

شیرهای توپی از سایز ۲۰ تا ۱۱۰ میلیمتر تولید می شوند. این شیرها در دو سر خود دارای مهره هایی هستند که مجری تأسیساتی را از قراردادن مهره ماسوره به صورت جداگانه ، بی نیاز می سازد. اتصالات پیمتاش نیز از طریق فلنچ داخل آن ها می باشد. در واقع شیرآلات توپی به صورت پیشفرض ، مجهز به فلنچ چسبی می باشند. به همین دلیل میتوان آن ها را به تنهایی و بدون نیاز به استفاده از اتصالات دیگر ، به لوله های UPVC متصل نمود. ناگفته نماند برای اتصال شیر توپی به لوله های غیر همجنس و یا برخی از دستگاه ها و تجهیزات نیز میتوان فلنچ چسبی داخل شیر را به راحتی جدا نموده و به جای آن از فلنچ دنده ای استفاده کرد. شیرهای توپی ، به شیر تکضرب نیز معروف اند. چرا که با یک چهارم دور ، کاملاً باز و بسته می شوند.

نوع دیگر شیرهای قطع و وصل جریان ، شیرهای پروانه ای هستند. شیرهای پروانه ای معمولا در لوله کشی ها ، در سایزهای بالا مورد استفاده قرار می گیرند. (معمولاً از سایز ۷۵ میلیمتر به بالاتر) چرا که این شیرآلات از سایز ۶۳ میلیمتر به بالاتر تولید می شوند. و برای سایزهای پایین تر لوله کشی ، تنها میتوان از شیر توپی‌ استفاده نمود. البته همانطور که گفته شد ، شیرهای توپی تا سایز ۱۱۰ میلیمتر نیز وجود دارند و در واقع سایز ۶۳ تا ۱۱۰ میلیمتر ، بازه ای است که مجری و طراح ، می تواند بسته به سلیقه و نظر خود و همچنین نوع کار مدنظر ، از هر دوی این شیرآلات استفاده نماید. اما در سایزهای بالاتر و یا پایین تر ، تنها یک حق انتخاب وجود دارد.

شیرهای پروانه ای ، برخلاف شیرهای توپی ، فاقد فلنچ داخلی هستند و اتصالات پیمتاش آن ها به تنهایی صورت نمی گیرد. برای اتصال این شیرآلات به سایر لوله و تجهیزات ، از دو فلنچ در دو طرف آن ها استفاده می گردد. در واقع شیر پروانه ای ، نوعی شیر بین فلنچی محسوب می شود.

۲ – شیرآلات یو پی وی سی تعیین جهت جریان

این نوع شیرآلات پیمتاش که به شیرهای یکطرفه معروف اند ، برای تعیین کردن جهت مسیر جریان ، مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع میتوان با استفاده از آن ها ، سیال موردنظر را تنها در یک جهت مشخص جریان داد و از برگشت آن جلوگیری نمود. به عنوان مثال در مواردی که در موتورخانه ، دو عدد پمپ به صورت موازی نصب شده باشد و تنها قرار باشد یکی از این پمپ ها مورد استفاده قرار گیرد ، در خروجی پمپ ها باید از شیر یکطرفه و یا اتصالات پیمتاش استفاده کرد. چرا که در غیر اینصورت ، جریان آب به مسیر اصلی خود هدایت نشده و در یک مسیر هرز ، گردش خواهد کرد.

شیرهای یکطرفه که به شیر خودکار نیز معروف اند ، بطورکلی دارای دو نوعِ دریچه ای و فنری هستند. شیر خودکار فنری (شیر یکطرفه فنردار) معروف ترین نوع شیرهای یکطرفه است. این شیر دارای یک فنر و یک سوپاپ می باشد. هنگامی که آب در یک مسیر مشخص درحال عبور است ، فنر داخل شیر ، به واسطه فشار وارده از طرف سوپاپ ، فشرده شده و راه را برای عبور آب در همان جهت مشخص ، باز می نماید. حال اگر آب قطع شود و یا در عکس جهت جریان ، حرکت نماید ، فنر در حالت عادی خود مانده و سوپاپ نیز بر روی نشیمنگاه شیر باقی می ماند و بدین ترتیب اجازه عبور جریان آب را نمی دهد. به همین دلیل است که این قطعه را شیر خودکار فنری می نامند.

خصوصیات شیرآلات UPVC و اتصالات پیمتاش

شیرآلات UPVC همانند لوله و اتصالات UPVC ، دارای مقاومت فیزیکی و شیمیایی بالایی می باشند. همچنین در برابر خوردگی نیز بسیار مقاوم هستند. این شیرآلات از لحاظ وزن ، بسیار سبک تر از شیرآلات فلزی می باشند و عملکرد بهتری هم نسبت به آن ها دارند. در شیرهای فلزی ، پس از مدتی استفاده ، به دلیل تشکیل رسوب در قسمت نشیمنگاه شیر ، باز و بسته کردن شیر مختل می گردد. اما این مشکل در شیرآلات UPVC وجود ندارد.

مزیت دیگر این شیرآلات ، آب بندی کامل آن هاست. شیرهای UPVC معمولاً فاقد هرگونه نشتی می باشند. و در هنگام باز و بسته نمودن شیر ، جریان آب (یا هر سیال دیگر) کاملاً باز و کاملاً بسته شده و شیر صددرصد آب بند می باشد. در صورتی که در دیگر جنس های شیرآلات ، معمولاً همچین امکانی وجود ندارد. و آب بندی صددرصد شیر ، یک اتفاق تقریباً نادر است. مگر اینکه شیر سوزنی و یا کف فلزی بوده و بطورکلی دارای یک جنس مرغوب و مناسب باشد. اتصالات پیمتاش نیز همانطور که بالاتر توضیح داده شد ، هم به صورت چسبی ، هم به صورت دنده ای و هم به صورت فلنچی می باشد.

اورینگ شیرآلات UPVC

نکته قابل توجه دیگر در رابطه با شیرآلات UPVC ، وجود قطعه ای به نام اورینگ در آن ها است. اورینگ واشری است که وظیفه آب بندی شیرآلات را برعهده دارد. اورینگ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای مقاومت مشخصی می باشد. به عنوان نمونه ، میتوان شیرهای مورد استفاده در خطوط آب (که دارای دسته آبی رنگ هستند) ، و شیرهای مورد استفاده در خطوط اسید (که دارای دسته قرمز رنگ هستند) را مورد قیاس قرار داد. تنها تفاوت فنی این شیرآلات ، اورینگ مورد استفاده در داخل آن ها می‌باشد. مطمئناً اورینگ موجود در شیرهای خطوط اسید ، دارای مقاومت بسیار بالایی هستند. چرا که باید در خطوط جریان اسید قرار بگیرند. ناگفته نماند که این اورینگ ها قابل تعویض بوده و به راحتی میتوان آن ها را با اورینگ های با مقاومت بالاتر یا پایین تر ، تعویض نمود.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به مشاوره دارید ؟