اجرای استخر

به طور کلی اجرای استخر به فرآیندی گفته می شود که در طی آن یک استخر به صورت کامل از وهله اول طراحیمی شود و سپس توسط افراد متخصص، ساخت استخر شروع می شود و در نهایت استخر با استفاده از لوله، اتصالات و تجهیزات مناسب تکمیل شده و برای استفاده آماده می شود.

برخلاف تصور بسیاری از افراد، اجرای استخر فرآیند ساده ای نبوده و پیچیدگی های خاص خود را دارد. در ساخت استخر و جکوزی، تمامی مراحل باید به درستی مدیریت شوند و جزئیات در نظر گرفته شوند. به همین علتاجرای پروژه های ساخت استخر، می بایست توسط افراد متخصص انجام شود.

شرکت اطلس موج آبتین، اجرای استخر را به عنوان یک حرفه تخصصی دنبال کرده است و متخصصین شرکت، تخصص لازم و کافی برای اجرای پروژه های ساخت استخر را دارا هستند. تمامی پروژه های اجرای استخر که توسط شرکت اطلس موج آبتین به شکل مهندسی انجام شده است، رضایت کارفرمایان را چه از نظر مهندسی بودن سازه و چه نظر ظاهری به همراه داشته است. 

اجرای استخر و جکوزی، توسط شرکت اطلس موج آبتین به صورت کاملا صحیح، اصولی و با رعایت استاندارهای تعریف شده، انجام می شود. در واقع شرکت اطلس موج آبتین با تکیه بر دانش فنی و همچنین تجربیات عملی که دارد، بهصورت اصولی تمامی خطوط لوله کشی و تجهیزات را به یک دیگر با استفاده از اتصالات مرغوب و با کیفیت متصل می کند و پس از اتمام پروژه های ساخت استخر، هیچ گونه مشکلی پروژه را تهدید نمی کند. 

هم اکنون متخصصین شرکت اطلس موج آبتین، آمادگی خود را در راستا همکاری با کارفرمایان، جهت اجرای پروژه های ساخت انواع استخر و جکوزی اعلام می کند. لازم به ذکر است که اجرای استخر توسط شرکت اطلس موج آبتین، مطابق با استاندارهای معتبر جهان همچون استاندارد DIN آلمان انجام می شود.

اجرای مکانیکال استخر

  • طراحی اولیه سیستم هیدرولیکی
  • انتخاب تجهیزات مناسب
  • رائه نقشه های P&ID پلان و فلودیاگرام سیستم تصفیه
  • اجرای پایپنیک با لوله و اتصالات U-PVC
  • نصب تجهیزات و راه اندازی

اجرای سازه استخر

  • اجرایی شبکه اول آرماتوربندی استخر
  • اجرای لوله های مربوط به مدار تصفیه روی شبکه آرماتور
  • تکیمل آرماتور بندی کاسه استخر
  • انجام قالب بندی و بتن ریزی 
  • آب بندی و ایزولاسیون
  • اجرای نازک کاری

کلیه لوله کشی های مربوط به مدار گردش آب استخر و جکوزی جهت افزایش کیفیت و کارایی پروژه با بهترین لوله برای استخر اجرا خواهد شد.

مراحل اجرای استخر:

اجرای استخر، امری پیچیده بوده و ترکیبی از مجموعه فرآیندها و مراحل می باشد که باید توسط فردی متخصص و با تجربه در این زمینه انجام شود. در این قسمت سعی داریم مراحل اجرای استخر را به صورت کامل شرح دهیم تا هرچه بهتر با فرآیند ساخت استخر از ابتدا آشنا شوید. با ما همراه باشید…

1. برنامه ریزی:

قبل از شروع ساخت استخر، لازم است که برای اجرای استخر برنامه ریزی داشته باشید. برنامه ریزی برای اجرای استخر با همکاری کارفرما انجام می شود. در واقع در این مرحله در رابطه با موضوعاتی نظیر مکانی که برای احداث استخر در نظر دارید، ابعاد مورد نظر برای استخر، نوع سیستم های آبرسانی، سیستم های تصفیه آب و سایر اطلاعات فنی برنامه ریزی می شود. همچنین در این برنامه ریزی، سلیقه کارفرما در رابطه شکل ظاهری استخر نیز در نظر گرفته می شود.

2. چیدمان استخر:

پس از صحبت با کارفرما و برنامه ریزی برای پروژه اجرای استخر باید برای اجزای استخر با توجه به اطلاعات اولیه که توسط کارفرما در اختیار است، چیدمانی مناسب برای اجزای استخر در نظر گرفته شود. در این مرحله چیدمانی مناسب برای تمامی بخش های استخر همچون کاسه استخر، محل تصفیه خانه، محل موتورخانه استخر و… در نظر گرفته می شود.

3. طراحی استخر:

طراحی استخر، امری کاملا تخصصی و پیچیده می باشد و باید توسط افراد متخصص انجام شود. در این مرحله با توجه به سلیقه کارفرما، مدل استخر که می تواند به شکل دایره، مستطیل، نیم دایره و یا سایر مدل ها باشد، تعیین می شود. به علاوه با توجه به عمق مورد نظر، نوع کف، نوع دیواره ها و… طراحی استخر به صورت اصولی انجام می شود. طراحی استخر، از جمله مهمترین مراحل در اجرای استخر می باشد؛ چرا که تمامی مراحل بعدی با توجه به طراحی انجام می شود.

4. گود برداری:

پس از طراحی، وارد مرحله اجرایی می شویم. اولین مرحله اجرایی در ساخت استخر، گود برداری و حفاری می باشد. در این مرحله، بخشی که برای اجرای استخر در نظر گرفته شده است، خط کشی می شود و طبق خط کشی ها، فرآیند حفاری و گود برداری با استفاده از بیل های مکانیکی و یا ماشین آلات سنگین (بسته به نوع و اندازه استخر) انجام می شود. سپس فرآیند خاک برداری انجام می شود و استخر وارد مرحله بعدی می شود.

5. تراز بندی خاک:

قبل از نصب استخر (برای استخرهای آماده فایبرگلاس) و یا بتن ریزی (برای استخرهای بتنی) نیاز است که زیرسازی استخر به صورت کاملا اصولی انجام شود. در این مرحله خاک کف استخر تراز بندی می شود، شیب استخر بنا به درخواست کارفرما در نظر گرفته می شود و دیواره های استخر تراز بندی می شود. پس از تراز بندی نوبت آن فرا رسیده است که دیواره های استخر به بهترین شکل بتن چینی شود و وارد مرحله بعد که کف سازی و دیوار سازی استخر است، شویم.

6. آرماتور بندی:

از جمله مراحل مهم در اجرای استخرهای بتنی، آرماتور بندی می باشد که تاثیر بسیاری بر روی استحکام نهایی سازه دارد. در واقع در این مرحله از میلگردهای مناسب با توجه به شرایط زمین، استفاده می شود و در فواصل طولی و عرضی مناسب متصل می شوند و شکل کلی استخر با استحکام بالا، ساخته می سود. این مرحله نیازمند تخصص و مهارت بالا در اتصال صحیح میلگردها به یک دیگر است. 

7. لوله کشی:

پس از مرحله آرماتوربندی، وارد مرحله لوله کشی می شویم. در این مرحله، ابتدا لازم است جنس لوله ها و اتصالات تعیین شود. انواع مختلفی از لوله و اتصالات استخری در بازار موجود است که یکی از با کیفیت ترین و مقاوم ترین آن ها، اتصالات UPVC می باشد. اتصالات UPVC از مقاومت بسیار خوبی در برابر تغییرات دما و فشار برخوردار هستند. همچنین نصب این دسته از اتصالات بسیار سریع بوده و در صورت استفاده از لوله UPVC و اتصالات UPVC در زمان و هزینه صرفه جویی می کنید.

لوله و اتصالات پیمتاش برای استخر

پس از انتخاب نوع لوله کشی، لوله و اتصالات در قسمت هایی که در طراحی از قبل مشخص شده اند، قرار می گیرند و فرآیند لوله کشی انجام می شود. در این مرحله تمامی خطوط لوله کشی موجود در استخر به موتورخانه و تصفیه خانه منتهی می شوند و در نهایت لوله کشی به صورت کامل تست می شود تا در انتهای کار، شاهد مشکلات جزئی و یا حتی کلی نخواهیم بود.

8. سیم کشی:

حال نوبت آن فرا رسیده است که برق کشی و سیم کشی استخر به صورت کاملا تخصصی و اصولی انجام شود. به طور کلی برای سیم کشی برق در استخر، باید از لوله های برق استفاده شود و سیم کشی از درون آن ها عبور کند. در این مرحله از نوارهای واتر استاپ استفاده می شود و قالب بندی های دیواره ها انجام می شود.

9. بتن ریزی:

مرحله بعد، بتن ریزی می باشد که در این مرحله، بتن ریزی به صورت اصولی در قسمت دیواره ها و کف استخر انجام می شود. لازم به ذکر است که مرحله انجام بتن ریزی حدود دو الی سه روز زمان می برد. 

10. آب بندی:

پس از انجام بتن ریزی، به بتن اجازه می دهیم که کاملا خشک و سفت شود؛ سپس استخر وارد مرحله آب بندی می شود. برای این کار استخر آب گیری می شود و حدود یک الی دو روز به آن زمان داده می شود تا میزان کم شدن آب بررسی شود. لازم به ذکر است که در این مرحله میزان آبی که بر اثر تبخیر کاهش پیدا می کند را در نظر نمی گیریم. در صورت عدم نشتی، وارد مرحله بعد می شویم؛ اما در بسیاری از موارد نشتی های جزئی و در برخی از موارد شاهد نشتی های بزرگ هستیم. این نشتی ها عموما به صورت ترک ها و درزهای کوچک در سطح بتن دیده می شود. 

پس از تشخیص نشتی، زمان آب بندی فرا رسیده است. در این مرحله با توجه به میزان و نوع ترک، از روشی مناسب برای آب بندی استفاده می شود. از جمله روش های پرکاربرد در آب بندی می توان به استفاده از چسب بتن و یا استفاده از مواد نانو الیاف، اشاره کرد.

11. کاشی کاری یا سرامیک کاری:

زمانی که متخصصین اجرای استخر، از آب بندی شدن کامل کف و دیواره های استخر، اطمینان حاصل کردند، زمان آن فرا رسیده است که استخر، وارد مرحله نهایی، یعنی کاشی کاری و یا سرامیک کاری شود و ظاهر استخر تکمیل شود. در این مرحله با توجه به طراحی اولیه، فرآیند نصب کاشی و یا سرامیک (مطابق با درخواست کارفرما) انجام می شود. لازم به ذکر است که این مرحله باید توسط افراد متخصص انجام شود و هیچ گونه سطح تیزی در کل اسخر وجود نداشته باشد. به همین علت در لبه های استخر شاهد نوعی انحنا هستیم؛ چرا که در صورت عدم وجود انحنا، ممکن است مشکلات بسیاری برای شناگران ایجاد شود. 

12. راه اندازی استخر:

مرحله پایانی در اجرای استخر، راه اندازی استخر و آماده کردن آن برای استفاده می باشد. در این مرحله پمپ تصفیه، فیلتر تصفیه، برق کشی، سیستم های گرمایشی، کلر زن و سایر تجهیزات، توسط متخصصین مجموعه نصب می شود و استخر برای استفاده آماده می شود.

مراحل اجرای استخر با کیفیت

به طور کلی برای اجرای استخر با کیفیت ، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که هنگام اجرا باید به همه آن ها با ریزبینی توجه شود. اولین مرحله مربوط به طراحی استخر می باشد. برای طراحی و ساخت استخر می بایست تمامی اطلاعات موردنیاز از جمله کاربری استخر ( استخر عمومی ، استخر ورزشی حرفه ای ، پارک آبی ، استخر مسکونی ، مجموعه آبی درمانی ، استخر آبیاری کشاورزی و …) ، ابعاد و اندازه محیط و کاسه استخر ( اندازه طول ، عرض و عمق ) ، متریال و ابعاد لوله و اتصالات ، محل قرارگیری موتورخانه و تصفیه خانه ، تجهیزات استخر و وسایل مورد نیاز ( تجهیزات موتورخانه ، تصفیه خانه ، وسایل روشنایی ، تجهیزات نظافتی و مصالح موردنیاز برای تأسیسات ابنیه ) و دیگر اطلاعات لازم را جمع آوری کرد.

اجرای تاسیسات استخر

پس از مرحله طراحی و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز ، نوبت به بخش اجرا می رسد. اجرای استخر و اجرای جکوزی به طور کلی شامل دو بخش اجرای تأسیسات ابنیه و اجرای تأسیسات مکانیکی می باشد.

برای ساخت استخر با کیفیت درابتدا به یک سازه با کیفیت نیاز است. مراحل اجرای تأسیسات ابنیه استخر و ساخت سازه شامل کنده کاری ، بتن ریزی کف ، آرماتوربندی ، بتن ریزی دیواره ها ، نازک کاری و آب بندی تأسیسات ابنیه می باشد.

بخش بعدی اجرای تأسیسات مکانیکی استخر می باشد. این قسمت تمام اقدامات لازم برای به گردش درآوردن جریان آب در بخش های مختلف مجموعه آبی موردنظر را شامل می شود. مانند انتخاب بهترین متریال لوله و اتصالات ( لوله و اتصالات UPVC ) ، بهترین تجهیزات موتورخانه ( فیلتر شنی ، پمپ تصفیه ، مبدل حرارتی استخر ) ، وسایل روشنایی استاندارد و نیز اجرای آن ها مطابق نقشه طراحی شده ، پیش از مرحله بتن ریزی دیواره ها.

بطورکلی تأسیسات مکانیکی مجموعه های آبی شامل دو بخش لوله کشی و موتورخانه است. لوله کشی که مربوط به تمامی لوله و اتصالات به کار رفته در استخر می شود ، موتورخانه هم خود شامل تصفیه خانه و تمامی تجهیزات مربوط به پمپاژ ، تصفیه و کنترل دمای آب است.

اجرای جکوزی

تمامی موارد و مراحل ذکر شده برای اجرای استخر ، در مورد جکوزی هم صدق می کند. برای اجرای جکوزی با کیفیت نیز به یک طرح و نقشه بدون نقص ، یک سازه مقاوم با مصالح با کیفیت و از همه مهم تر یک سیستم لوله کشی استاندارد وتجهیزات مدرن و به روز مخصوص جکوزی احتیاج است.

تجهیزات و وسایل مورد استفاده در جکوزی نیز همانند استخر ، شامل فیلتر شنی ، پمپ تصفیه استخر ، مبدل حرارتی ، مخزن تعادل ، اسکیمر ، استرینر ، گریل ، وسایل روشنایی ، تجهیزات نظافتی و … می باشد که تمامی این تجهیزات مورد نیاز جهت ساخت جکوزی با کیفیت می بایست با در نظر گرفتن ابعاد جکوزی ، بودجه پروژه و نیز مطابق با استانداردهای جهانی انتخاب و تهیه گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *